Home

Afrikai ibolya fajtái

Afrikai ibolya - fajták, gondozás, szaporodá

  1. t levelek típusával és méretével
  2. iatűr, kb. 15 cm átmérőjű vagy szabványméretű, 20-30.
  3. Afrikai ibolya fajták. Az eredeti növényt, a Saintpaulia ionantha-t 1893-ban telepítették be Németországba, két évvel később pedig a S. confusa-t. Azóta több ezer fajtáját ismerjük. Napjainkban az afrikai ibolya különféle virágzattal, változatos alakú levelekkel és sokféle színben, egyszerű vagy összetett virágzattal.
Barátcserje metszése | az illatos barátcserje ültetése és

Afrikai ibolya - gondozása, szaporítása, betegségei

Az afrikai ibolya levelei tőállóak, a levelek színe vékony szőröktől bolyhos, a fonákjuk világoszöld, vagy bordó színü. A levélváll szív alakú, a levelek hosszúkás tojásdad alakúak. Az új hibrid fajták levelei igen változatosak. Ezeknél a fajtáknál a levélzet színében megtalálhatóak a világos zöldtől a. Kedvencünk, az afrikai ibolya. NYJ 2013. február 02. Találatok: 31281 0. Ezt a kedves kis növényt Walter von Saint Paul báró fedezte fel 1892-ben a kelet-afrikai Usambara-hegységben (Tanzánia), s latin nevét - Saintpaulia ionantha - is első gyűjtőjéről kapta. A ionantha görög eredetű szó, amely ibolyavirágot jelent A lényeg, hogy afrikai, s hibridjeit (apróbb, vagy egészen nagy, telt virágú, fehér, rózsaszínű, kékeslila, bíbor vagy fehér, a legtöbbször kék szirmú) is, afrikai ibolya (Sanintpauliia ionantha) néven kell keresnünk.Ma már előfordulnak zöldesfehér, sárga és piros virágú fajták is Afrikai ibolya fajták. Az eredeti növényeket, az S. ionantha -t 1893 -ban mutatták be Németországban. Két évvel később az S. confusa került bevezetésre. Azóta több ezer fajtát állítottak elő. Manapság az afrikai ibolya egy- és dupla virágban kapható, minden színben, és változatos levélformával Afrikai ibolya: Szenzációs Saintpaulias, amelyet otthon nőhet 2021. Az afrikai ibolya, má néven aintpaulia , az anya ághoz kapc olódik, é hagyományo ajándék anyának anyák napjára. Valentin-napra é hú v&# Tartalom. Afrikai ibolya áttekintés; Az afrikai ibolya fajtái; Az elsődleges afrikai ibolya, Saintpaulia Ionantha; Egyéb.

Az afrikai ibolya különféle fajtái léteznek, sokféle virággal, beleértve a kék, rózsaszín, piros, fehér, ibolya és tarka. Egyes típusokon más színű virágokkal és dupla szirmokkal rendelkező virágok vannak. Ez a kifinomult, de ellenálló virágnövény jól néz ki lógó kosarakban, ha a különféle színű fajtákat. Az egész évben virágzó és hatalmas színválasztékban elérhető fokföldi ibolya vagy másik nevén az afrikai ibolya a napos konyhaablakok kedvenc lakója. Állandó melegben, napos helyen tartva, rendszeres öntözést és tápanyag-utánpótlást biztosítva, valamint magas páratartalom mellett több éven át virágzik.. A hét növénye sorozatunk harmadik kedvence a fokföldi.

Néhány eltérés mutatkozik a lombozat megjelenésében fajták között. A levél színe mély zöldtől világosabb zöldig terjed. Időnként a felső levél felülete további árnyalatokkal árnyékolható be. Minden otthon valószínűleg elegendő hely van egy afrikai ibolya számára Nov 30, 2020 - Fokföldi ibolya, más néven Afrikai ibolya gondozása, szaporítása, betegségei, igényei, virágzása, ültetése. See more ideas about plants. Pármai ibolya néven is ismert. ~ - gondozása, szaporítása, betegségei, igényei Ki ne szeretné az afrikai ibolyákat? A kicsi, kompakt ~ lágy, szőrös, sötétzöld leveleivel és gyönyörű, finom, kék / ibolya, rózsaszínű, fukszia és fehér virágokkal egész évben virágzik. Az újabb, hibrid fajták kettős és . ~ fajtá A fokföldi ibolya megjelenése. A fokföldi ibolya vagy másik nevén afrikai ibolya (Saintpaulia ionantha) apró termetű dísznövény, legfeljebb 10-12 cm magasra, 15-20 cm szélesre nő. Levelei kisméretűek, bolyhosak. A virágzat az egyes fajták között igen eltérő lehet. A klasszikus, lila színű fokföldi ibolya mellett találunk. Pálmák Pálma fajták. Kanári datolyapálma, Közönséges datolyapálma, Bambuszpálma, Utazók pálmája, Japán kenderpálma, Bismark pálma, Kínai legyezőpálma, Cycas pálma. Afrikai ibolya, Saintpaulia Az Afrikai ibolya a világ legnépszerűbb szobanövénye. Egész évben át nagy tömegben hozza 1-2 cm nagyságú, lila, fehér.

Hogyan neveljünk egészséges afrikai ibolyát? - Virágdíszek

Afrikai ibolya A Sinningia speciosa fajt 1817-ben Conrad Loddiges írta le először Gloxinia speciosa néven. 1877-ben már Sinningia speciosa néven szerepel. Nemsokára újabb fajokat mutattak be a S. discolor and S. regina fajokat, amelyekről kiderült, hogy S. speciosa változatai Nvéres játék 2 agy változatosságot mutat a növény mérete is, vannak miniatűr és futdarts világranglista ó afrikai ibolya fajták is. Az ezer arcú sok színű fokföldi ibolya, melyek hazánkban jelenleg csak néhány színben, és szimphévíz kecskemét busz menetrend la változatban kaphatók a virágüzletekben, kertészeti. A fokföldi ibolya nem is fokföldi ibolya! Hiába az a név terjedt el, hogy fokföldi ibolya (Saintpaulia ionantha), ez nagyon megtévesztő és hibás. Egyrészt a fokföldi ibolya nem a délnyugat-afrikai Fokföldön él, hanem a kelet-afrikai Uzambara-hegységben őshonos, szóval igazából uzambara-ibolyának vagy egyszerűen afrikai-ibolyának kellene hívnunk Az afrikai ibolya magassága 6-15 cm. Levelei ovális alakúak, hosszúságuk 2,5-8 cm melyek egy 2-10 cm-es szár végén vannak. Rengeteg színben virágzik, bár magyarországi üzletekben főleg kékeslila, bíbor, rózsaszín és néha fehér virágú változatait árusítják Ibolya fajtái: Különböző típusú ibolyák Az ibolya az egyik legvidámabb ki virág, amely a táj dí zíté ére zolgál. Az igazi ibolya különbözik az afrikai ibolyától, amely Kelet-A Tartalom: Ibolya növényfajták; Az ibolya tipikus fajtái; Az ibolya az egyik legvidámabb kis virág, amely a táj díszítésére szolgál

Növények/A/Afrikai ibolya - Wikikönyve

Afrikai fokföldi ibolya (Saintpaulia ionantha) Már szinte közhelyszámba megy, hogy a fokföldi ibolyaként ismert növényünk helyes neve: afrikai ibolya. Évszázadok óta kedvelt szobanövényünk, ráadásul virágzó cserepes ajándék-növényként is jelentős. A gondos nemesítés hatására virágzata izgalmas. Afrikai Ibolya alma aloe vera Amarillisz angol muskátli autógumi újrahasznosítás. kerti bútorok bazsalikom begónia brokkoli Bunkóliliom burgonya Ciklámen cikász cékla erdei iszalag fenyőfa Fokföldi Ibolya Fukszia gyep illatos muskátli Karácsonyi kaktusz kert kerti dekoráció kerti tó klematisz Krizantém körte leander. Mindössze néhány faj került termesztésbe, fajtái és hibridjei kedvelt cserepes szobanövények. Saintpaulia ionantha - Afrikai ibolya. Kelet-Afrikából főként Tanzánia (Tanganyika) területéről származik. Alacsony 15 -20 cm. magas, szétterülő tőlevélrózsában álló levelei sötétzöldek, nyelesek, húsosak, kb. 5 - 8 cm.

A fokföldi ibolya jellemzői. A fokföldi ibolya (Saintpaulia ionantha) afrikai ibolyaként is ismert, jellegzetes szív, vagy kerekded alakú, finom szőrökkel borított levelekkel rendelkezik. Számos fajtája van, legkönnyebben a szirmok száma alapján csoportosíthatók Az afrikai ibolya legismertebb virágszíne a sötétkék, kereskedelmi arányuk kb. 50-60% között van. Ismert még azonban világoskék, lila, rózsaszín, fehér és az eltérő, világosabb vagy sötétebb sziromszéllel rendelkező fajtái is afrikai ibolya, (Saintpaulia nemzetség), a Saintpaulia nemzetségbe tartozó virágos növények hat faja közül bármelyik (Gesneriaceae család). A trópusi kelet-afrikai magasabb magasságokban őshonos, az afrikai ibolyákat kertészetileg széles körben termesztik, különösen S. ionantha Jelenleg mintegy 20 különböző fajta afrikai ibolya , és ezek köre jelentősen színben és méretben . Miniatűr fajták olyan kicsi, hogy nőnek a gyűszű . A levelek kerek, sötétzöld, fodros élek, hogy curl alatt kissé bársonyos le a felső részén a levelek . Ha a víz landol a levél , ez okozhat a levél megbarnul és meghal Oroszországba nem szállítanak szállítást, és ha az Optimars-Saintpaulias oroszok otthonába kerül, akkor csak egyetlen példányban, amelyet lelkes ibolya termelők hoztak, ezért egy ilyen változatosság, például a 80-as évek óta, új kategóriába sorolható egyet hazánkban. De Hollandiában az ibolya optárok jól gyökereztek

Fokföldi ibolya vagy afrikai ibolya (Saintpaulia ionantha), illetve pármai ibolya néven is ismert, számos fajtája közkedvelt szobanövény. Magassága 6-15 cm. Levéllemezei ovális alakúak, hosszúságuk 2,5-8 cm, melyek egy 2-10 cm-es nyél végén találhatók A Viola nemzetségben körülbelül 400 ibolya növény található. A sok ibolya növényfajta garantálja, hogy van egy édes kis Viola, amely tökéletes minden kertészeti igényhez. Tudjon meg többet ezekről a csodálatos kis növényekről ebben a cikkben Szobanövények jellemzése, igényei, gondozása. A szobanövények olyan trópusi és szubtrópusi vidékekről származó növények változatai, melyeket lakásban, télikertben lehet tartani. Több száz fajuk ismert, amik között vannak igazi ritkaságok is. Az oldalon a legkedveltebb és legismertebb virágzó és levelükkel díszítő.

A kicsi, kompakt afrikai ibolya lágy, szőrös, sötétzöld leveleivel és gyönyörű, finom, kék / ibolya, rózsaszínű, ~ és fehér virágokkal egész évben virágzik. Az újabb, hibrid fajták kettős és antilop, a szarvasokkal rokon, kecses és gyors patás állat Ázsiában és Afrikában (állattan) (idegen szóval), antilop, afrikai növényevő emlős állat; kecses kérődző, bongó, őserdei antilop, eland, afrikai nagytestű antilop, impala, afrikai antilop; szavannai vadállat; gyorslábú afrikai antilopfajta (állattan) (idegen szóval); Afrika leggyorsabb antilopja, kob, mocsári.

A fokföldi (afrikai) ibolya (Saintpaulia) megfelelő gondoskodás mellett szinte egész évben virágzik, szép virágaival igazi üde színfoltja lehet otthonunknak. A fokföldi ibolya, egyéb ismert nevén afrikai ibolya Afrikából származik. Elsőként Tanzánia hegyeibe Az ionantha görög eredetü szó, amely ibolya virágot jelent. Valószinüleg ezért is terjedt el afrikai ibolya néven. Őshazájában 10 fajtája létezik ennek az egzotikus virágnak. Az eredeti fajta virágai liláskékek, vékony szárakon ülnek, és igen jól mutatnak a sűrűn bolyhos, sötétzöld levelek között. Az eredeti fajták A blogban használt címkék: botanikai nevek fajták fokföldi ibolya gondozás saintpaulia saját szaporítás tartás . Afrikai ibolya. Tudatlanoknak és tudósoknak erről a növényről. Keresés. Friss topikok. Ildikó Tőke: Lituanika. Ha ebből van még, szeretnék vásárolni. (2020.02.24. 15:55) Lituanika. Afrikai ibolya fajták. Az eredeti növényt, a Saintpaulia ionantha-t 1893-ban telepítették be Németországba, két évvel később pedig a S. confusa-t. Azóta több ezer fajtáját ismerjük. Napjainkban az afrikai ibolya különféle virágzattal, változatos alakú levelekkel és sokféle színben, egyszerű vagy összetett virágzattal

A petúnia termesztett fajtái a legszebb és legnépszerűbb a kerti virágok között. Afrikai Ibolya alma aloe vera Amarillisz angol muskátli autógumi újrahasznosítás. kerti bútorok bazsalikom begónia brokkoli Bunkóliliom burgonya Ciklámen cikász cék A fokföldi (afrikai) ibolya (Saintpaulia) megfelelő gondoskodás mellett szinte egész évben virágzik, szép virágaival igazi üde színfoltja lehet otthonunknak.. A fokföldi ibolya, egyéb ismert nevén afrikai ibolya Afrikából származik. Elsőként Tanzánia hegyeiben Walter von Saint-Paul-Illaire báró fedezete fel 1892-ben Padlizsán fajták termés alakja szerint. Alak szerint csoportosítva vannak hosszúkás, kerek, ovális, körte és csepp alakú padlizsán termések, ezen belül különböző átmenetek, például nyújtott csepp vagy hosszúkás ovális. Kifejezetten hosszúkás fajták: Longo RZ F1, Mirabelle F1, Sicilia F1

a világos fajták virágai az ismételt trágyázást követően kékszínűre változnak szobai virágzó és nem virágzó növényekre (ciklámenek, mini rózsák, csuporka, afrikai ibolya, fukszia, és mások) amarillisz, jácint, hóvirág, hópehelyvirág, csillagvirág, krókusz, dália, begónia és mások) ÖSSZETÉTEL Padlizsán termesztése és padlizsán fajták Kínai padlizsán. A kínai padlizsán hosszú és vékony, átlagosan 15-20 centiméter hosszú és 5 centiméter átmérőjű. Ezek a zöldségek görbe, vagy egyenesek lehetnek, vékony külső bőre ibolya és élénk lila színű lehet. A belső hús pamutfehér, félig kemény, majdnem mag.

Afrikai ibolya: Szenzációs Saintpaulias, amelyet otthon

Az újabb, hibrid fajták kettős és Afrikai ibolya - gondozása, szaporítása, betegségei, igényei tovább ; A kála (Zanthedescia) a kényesebb növények közé tartozik, még akkor is, ha sokszor szerencsénk van vele. Nagymamák kertjében is gyakran lehetett vele találkozni, de főleg a fehér kálával, ami tartásában is eltér a. Afrikai ibolya bejegyzései fajták témában. 100 millió helyett csak 40 lett, maradhat? Újabb nagyszabású adatvédelmi incidens érte a T-Mobile-t. Ha megnézzük az előzményeket, azt láthatjuk, hogy már korábban is több ízben, például 2019. novemberében, 2018. augusztusában és 2015-ben is jelentettek be hasonló incidenseket. 2015-ben 15 millió mobilos ügyfél adatai.

Az afrikai ibolya laza, jól levegőző humuszos talajban érzi jól magát. Szaporítása lecsípett, jól kifejlett levelek földbe dugásával lehetséges. A föld nedvesen tartásával pár hét alatt megjelennek a kis hajtások. Hagyjuk, hogy a nagy levél leszáradjon, csak elszáradás után távolítsuk el Noha az afrikai ibolya nagyon igénytelen és könnyen gondozható, a felügyelet nélküli gondozási hibák a házi növény halálát jelenthetik. Időben reagáljon A megfelelő növekedési feltételek mellett az afrikai ibolya szinte egész évben virágzik. A közhiedelemmel ellentétben nem szobanövények gondozása nem nehéz, ám sajátos igényeik vannak a túléléshez és a virágzáshoz. Az afrikai ibolya virágzása nem hasonlít minden más virágos szobanövényhez La afrikai ibolya (Saintpaulia) a világ legjobban termesztett beltéri növénye, és nem meglepő, hiszen szinte nehézségek nélkül alkalmazkodik otthonaink viszonyaihoz. Könnyen előállítható, ezért könnyen megtalálható. Mindennek ellenére az afrikai ibolya nem éppen növény a kezdők számára, mivel megvannak a sajátosságai, és ha az ellátás nem megfelelő, csalódhatunk Az afrikai ibolya levelei nem szeretnek nedvesek lenni. Az afrikai ibolyákat jól vízelvezető talajkeverékbe kell ültetni, és a vizet közvetlenül a talajnál kell elhelyezni. Az afrikai ibolya érzékeny a rothadásra, a penészgombákra és a gombákra, ha a vizet hagyják összegyűlni a lombokon vagy a korona körül

Afrikai, Fokföldi ibolya, Saintpaulina - Szobanövénye

Afrikai ibolya szaporítása nem rakétatudomány. Éppen ellenkezőleg, a megfelelő módszerrel ez könnyű és nagyon gyorsan megkoronázza a sikert Az afrikai ibolya a legnépszerűbb virágos szobanövények közé tartozik. Homályos leveleikkel és kompakt fürtfürtjeikkel, valamint könnyű gondozásukkal nem csoda, hogy szeretjük őket. De ezek a szobanövények problémákat okozhatnak. Ha a Az afrikai ibolya hasonló egy másik biztonságos szobanövényhez, az úgynevezett gloxinias-hoz, és ezek a kis növények nagyon népszerűek. Bársonyos levelekkel, élénk színű virágokkal, amelyek általában lila vagy rózsaszín árnyalattal rendelkeznek, könnyen elérhetők a háztartási cikkekben és a kertészeti központokban

Fokföldi (Afrikai) ibolya (Saintpaulia) gondozása, szaporítás

Peppermint Girl (H. Pittman) afrikai ibolya. Peppermint Girl. Mini. Dupla orgonalila-rózsaszín virágok, fehér szegéllyel. Apró, élnénkzöld, tojásdad, karélyos levelek - tölgylevélre hasonlítanak. A rozetta 9 cm, magától szépen formálódik. A levélzet nagyon sűrű, egymásra simuló, a levélnyél rövid Az afrikai Ibolya, növény a trópusi erdők, optimális levegő páratartalma 70-75%, és gyökereztető dugványok és palánták ültetett a friss levegő páratartalma is lehet 80-90%. A lakás páratartalom általában 40%, alacsony, akár az ember. Optimális páratartalom Pentra lakosok mintegy 60%, ezt a tényt az elfogadható Ibolya (érett Ibolya, ellenállóbb fajták, arc és egy. Az Achimenes longiflora növények rokonságban vannak az afrikai ibolyával. Az Achimenes gondozása egyszerű. Az Achimenes varázsvirágok termesztésének elsajátításához olvassa el a cikkben található információkat

A hibrid Arctotis afrikai eredetű százszorszépek. Ezek általában kereszteznek egymást Arctotis fastuosa és Arctotis venusta. Úgy tűnik, minden évben új kertészeti fajták kínálnak új élénk színeket, amelyek felébresztik a virágágyásokat, a sziklakerteket. Noha Dél-Afrikában az arctotis örökzöld évelő növények, a. Először is érdemes tisztázni, hogy amit mi fokföldi ibolya néven ismerünk, az bizony valójában afrikai ibolya, csak a fokföldi jelző tévesen rajta ragadt. A lényeg azonban nem ez, hanem az, hogy ma már számtalan színben, méretben és formában kapható virágboltokban, hiszen Hollandiából és más országokból.

Milyen ibolyafajtákat kell otthon termeszteni. Minden ibolya katalógus, amelyet át kell néznie a Saintpaulia vásárlása előtt, ennek a gyönyörű virágnak számos különféle változatát tartalmazza, az egyes fajták leírását és gyakran fényképeiket is Az olyan bájos, szerény növények, mint a ciklámen vagy az afrikai ibolya, de a levéldísznövények, mint a kis lombozatú fikuszok is a saját fajtájuk mellett érzik jól magukat. Minél kecsesebb, finomabb egy növény, annál érzékenyebbek a rezgései Az afrikai ibolya számára a napi 12-13 órás megvilágítás az optimális, bár az egyes fajták fényigénye némileg különbözik. Kevés fény hatására a növény felnyurgul, a levélnyelek megnyulnak. A virágzást hazai viszonyok között télen a fényhiány, nyáron a túl erős fény és a forróság akadályozza, ezért ezekben.

Afrikai ibolya (fotó: nzyang) Az afrikai ibolya vagy Uzambara-ibolya[2] (Saintpaulia ionantha) az ajakosvirágúak rendjébe, a csuporkafélék (Gesneriaceae) családjába tartozó afrikaiibolya (Saintpaulia) növénynemzetség egyik faja, mely megtévesztő módon fokföldi ibolya, illetve pármai ibolya néven is ismert BEMuTATJuK 40 fokföldi ibolyA Az egyik legkedveltebb virágzó szobanövény, az afrikaiibolya Sain( ptaaul oi ni anh ta) az afrikai tanga­hegységből származik. Ott fe­ dezte föl 1892-ben Walter von Saint Paul- Illaire, Tanganyika (ma Tanzánia észak keleti régiója) kormányzója

Fokföldi ibolya gondozás, ápolása egyszerűen - Virágbará

Bár sokan a begóniákat kültéri, kerti növényként ismerik, szobanövénynek is kiváló választás, he egy egész évben virágzó növényt szeretnénk. A begónia eredetileg Dél-Ázsia, Afrika, Dél-Amerika és Közép-Amerika trópusi, nedves régióiból származtak, ezért igényelnek magas a Begónia - gondozása, szaporítása, virágzása, betegségei tovább Az afrikai ibolya ritkán igényli az átültetést. Csak szükség esetén ültessük át egy kicsivel nagyobb edénybe. Afrikai ibolya fajták. Az eredeti növényt, a Saintpaulia ionantha-t 1893-ban telepítették be Németországba, két évvel később pedig a S. confusa-t. Azóta több ezer fajtáját ismerjü Afrikai ibolya. Az afrikai ibolya generációk óta kedvelt szobanövény, és az új fajták okot adnak arra, hogy újra felfedezzék ennek a növénynek az érdemeit. Fodros virágok és virágos virágok jelennek meg a növényeken, amelyek ugyanazt a hőmérsékletet értékelik, mint mi Afrikai fokföldi ibolya (Saintpaulia ionantha) Már szinte közhelyszámba megy, hogy a fokföldi ibolyaként ismert növényünk helyes neve: afrikai ibolya. Évszázadok óta kedvelt szobanövényünk, ráadásul virágzó cserepes ajándék-növényként is jelentős

Ezért barnulhat az afrikai ibolya level

Most elárulom a legfontosabb választási szempontokat! A virágföld nemcsak arra szolgál, hogy a növényeket megtartsa. Ezen keresztül jutnak a növények az éltető vízhez és a tápanyagokhoz. A virágföld választék hatalmas, egyes növényekhez speciális virágföldeket is árulnak. Akár kerti, balkon vagy szobanövényről. Ibolya tulajdonságai és fajtái Mint ismeretes, az ibolya hazája Afrika, pontosabban a keleti régiói. Különösen a kedvenc virághely - vízesések és hegyi folyók. A növényt évelőnek tekintik, és a Gesneria családhoz tartozik, és világos színű. A tudományos név Saintpaulia, de az emberek virágot, szobát, afrikai vagy. Osteospermum virág - évelő vagy egyéves. Típusok és fajták: Sky and Ice, Magik Ellow, Akila, Eklona, Passion, Mix. Ültetés nyílt terepen, magokból nőtt osteospermum, hogyan lehet spórolni télen, szaporítás dugványokkal, cserepekben való termesztés

Nagyvirágú ibolya. Évelő növény, rövid gyöktörzse és tőállású levélrózsája van. Szára és a levelei hosszúak, 10-15 cm-t is elérhetik. A levelek szív alakúak, tompa csúcsúak, eléggé szélesek. Virága elérheti akár a 30 mm nagyságot, csészelevelei széles lándzsásak, a szirmok tojásdadok, világos-ibolya Ibolya árnyalatai - Shades of violet A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ez a legújabb elfogadott felülvizsgálata , felül a július 22, 2021

Video: Mindent a Fokföldi Ibolyáról

elsősorban virágzó szobanövények termesztésére (ciklámenek, mini rózsák, csuporka, afrikai ibolya, fukszia és mások) ÖSSZETÉTEL: kiváló minőségű tőzegfajták nagyarányú rostos alapanyaggal, finom kéreghumusz, kiegyensúlyozott tápanyagés nyomelemtartalom További virágzó növények vásárlása és rendelése az OBI-nál. További virágzó növények széles választéka várja az OBI internetes oldalán és áruházaiban

- Fajtái - Fikusz elastica Ficus benghalensis Ficus religiosa (en) Törpe fikuszok Csöngőágú fikusz Fikusz fajtáinak leírása Szobafikusz Fikusz Dísznövény, kert Afrikai ibolya Több begónia Primula (kankalin) Virágdíszek M . Virágdíszek S. Kaktusz. Szobanövény tápoldat. tápanyagok kiegyensúlyozott arányával, elősegíti a növekedést és virágzást. szobai virágzó és nem virágzó növényekre (ciklámenek, mini rózsák, csuporka, afrikai ibolya, fukszia, és mások) használjuk a tápoldatot 1x kéthetente az egész vegetációs idő alatt. ÖSSZETÉTEL: nitrogén. Afrikai ibolya, Fokföldi ibolya - Saintpaulia. 2020-06-30; Afrikai ibolya - Saintpaulia. Az Afrikai ibolya a világ legnépszerűbb szobanövénye. Nyugat-Afrika Uzamba hegységéről kerül hosszas és kalandos út után lakásainkba a fokföldi ibolya Saintpaulia ionantha. Molyhos levelű, bársonyos, bájos kis növén Másik elnevezése afrikai ibolya. Latin neve Saintpaulia ionantha. Körülbelül 10-15 cm magasra és 20 cm szélesre nő. Levele kerekded vagy szív alakú, molyhos felületű. Csaknem egész éves virágzás jellemzi. Fajtái elsősorban virágszínben és -formában különböznek egymástól A fokföldi ibolya gondozása. A fokföldi.